torsdag 21 oktober 2010

Fotografering

Har sedan många år haft ett stort foto intresse förutom allt pysslande. Har länge velat ha en riktig systemkamera, och i April i år fick jag en Canon eos 50D av släkt och vänner.
Har försökt fota lite naturbilder (favorit objektet) när jag haft tid. Tänkte börja lägga upp lite bilder här i bloggen och vill gärna ha kritik positiv och konstruktiv så att jag kan bli en bättre naturfotograf.
Om jag inget skrivit om att de är fixade i något redigeringsprogram är de helt "naturliga" möjligen att jag ändrat storleken på dem.
I detta inlägg kommer en liten blandning på bilder jag tagit sedan jag fick min nya "leksak".

Jag har copyright på alla dessa bilder jag lägger upp och hoppas att alla respekterar detta.


Utsikten från vår altan, sjön Mjörn i soluppgång, tagen mot Alingsås i April.

Tagen i midnattsol i Tornedalen 2 dagar innan midsommarafton.

Tagen på bärplockar promenad i Augusti

Tagen vid badplatsen vid Alsjön i September

En frostad äppelkvis i våran trädgård tagen November

Lite virkat


En virkad mössa till sambon. Har gjort en till till mig men vi får byta då den första vart lite mindre än den första. Mönstret är från OS-mössan men jag virkade i halvstoplar istället för fasta maskor. Garnet är verona duo. mysigt tjockt garn och dessa mössor (bara den ena finns på bild) kommer användas flitigt. Funderar på att virka en till lite mindre så satt sonen får en också, frågan är om det ser fånigt ut att komma med exakt lika mössor hela familjen ;-)


Har virkat en gallerfilt som blev i storlek av en vanlig snuttefilt ungefär. Filten har flyttat hem till sambons kusins dotter som är ca 2 månader.
Garnet är Big verona multi ( tror jag det hette) 200g ett nystan som underbart att bara virka i när det blir mönster av sig självt. Mönstret är från Vircaholic samma som jag använde till den vita gallerfilten tidigare i sommar.