lördag 17 november 2012

Stjärntårta till Cornelia 1 år

Min dotter fyllde 1 för ett par veckor sedan då  fick jag naturligtvis tillfälle att baka tårta igen. Funderade länge på vad jag ville göra , har suttit massa tid på you tube o kollat in rainbow cupcakes och allt möjligt rainbow bakningsrelaterat. Det fick bli min utgångspunkt.

Bakada bottnar efter detta recept, gjorde 2 satser på 6 ägg vardera och delade upp smeten så jag gjorde 2 olika färger per sats smet.

Sedan sorterade jag ut vita och rosa ahlgernsbussar som jag smälte ner i grädde som fick svalna över natten som sedan vispades till fluff, byggde ihop tårtan med "buss fluffet" mellan bottnarna


 Jag gjorde en enkel smörkräm som jag smaksatte med smakessans (till soda streamer, för att göra typ loka eller ramlösa) med jordgubbsmak. Sonen tyckte att det luktade och smakade annanas vid provsmakningen. Som jag spacklade tårtan med. sedan fick tårta stå till dagen efter och då skulle det täckas



Jag hade svårt in i det sista hur jag skulle dekorera tårtan, men det fick bli vit strukturerad botten med stjärnor i samma färger som bottnarna.

Då jag inte har någon strukturkavel men inte ville ha en slät tårta så använde jag helt enkelt knäckekaveln och kavlede så jag fick struktur.





Jag blev väldigt nöjd med tårtan både till utseende och med smakerna.